Thursday, March 19, 2009

CALON PAKATAN RAKYAT DUN BUKIT SELAMBAU


S Manikumar Calon Pakatan Rakyat DUN Bukit Selambau

Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan muka baru S Manikumar sebagai calon Pakatan Rakyat bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau bagi pilihanraya kecil 7 April depan. Beliau membuat pengumuman tersebut di Sungai Petani pagi ini.

Seorang muka baru dalam arena politik, Manikumar, 35, dianggap sebagai pilihan yang mengejutkan untuk mewakili Pakatan dalam pilihanraya kecil yang anggap sangat penting ini.Beliau merupakan seorang ahli perniagaan dan penduduk asal Bukit Selambau.

Manikumar akan berdepan dengan calon BN, Datuk S Ganesan dari MIC dan sejumlah calon bebas dalam pilihanraya kecil tersebut.Suruhanjaya pilihanraya menetapkan penamaan calon pada 29 Mac.

ULASANTAK KISAHLAH SAPER PUN CALONNYA. LAWAN TETAP LAWAN. LAWAN BERERTI LAWAN DENGAN PIHAK LAWAN DAN YANG DILAWAN ITU ADALAH PIHAK LAWAN. JANGANLAH PULA KITA LAWAN BAGI PIHAK DIRI KITA DAN JANGANLAH JUGA YANG DILAWAN ITU PIHAK KITA SENDIRI.

BUAT MASYARAKAT INDIA, BERSYUKURLAH CALON ITU DARI KALANGAN ANDA. JANGANLAH ANDA BERPECAH KERANA BERPECAH MEMBAWA ERTI ANDA AKAN DIPERHAMBAKAN SEMULA OLEH MIC.

KEPADA MASYARAKAT MELAYU DAN CINA, HULURKANLAH TANGAN ANDA UNTUK BEKERJASAMA MENGUBURKAN KETIDAKADILAN DAN KEZALIMAN BARISAN NASIONAL TERUTAMANYA UMNO.

4 comments:

 1. KAU NI KUAT JILAT ANWAR PUNYA KUNYIT YA...KAU NI DR KE? APASAL BAHASA KAU MACAM DUBUK MURAHAN JE?

  WHO ARE YOU? PAS NI PENGIKUT SYIAH KAU TAU?

  http://parpukari.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. Parpu..

  Beradablah apabila masuk rumah orang.

  saya tahu hati kamu mrah dan membara pada PR tapi dengan tuan rumah beradablah dan bagilah salam..

  ReplyDelete
 3. SORRY IHYA, SAYA TERIMA TEGURAN KAMU OK

  ASSALAMUALAIKUM MAMAK!!!

  JANGAN PERCAYA KAT ANWAR TU TUAN, DIA PENGKHIANAT BANGSA!!!

  ReplyDelete
 4. parpukari...

  Buktikan Anwar pengkhianat bangsa dan buktikan juga UMNO pembela bangsa. Jangan main salak ikut suka hati ko jer.

  ReplyDelete